Filtre
Sortează după
Categorii
Preț
Mărime
Aromă
Brand
Culoare
Kit
Lățime lesă
Lățime lesă
Specie

Șampon VetExpert Specialist pentru Câini și Pisici, 220 ml

110.99 lei

 • Potrivit atât pentru câini, cât și pentru pisici.
 • Are acțiune bacteriostatică, bactericidă și atifungică.
 • Recomandat în cazuri de dermatite bacteriene sau fungice, cum ar fi dermatita cu Malassezia.

Cumpărate împreună

Ghid complet de îngrijire a câinilor - recomandările și sfaturile medicului

 • Ghidul ce te va învăța cum să ai cea mai bună grijă de câinele tău
 • Te va îndruma toata viața câinelui tău
 • Aproximativ 30 pagini de conținut scris pe înțelesul tuturor
 • Sfaturile medicului veterinar despre alimentație, creștere, igienă, sterilizare, măsuri de profilaxie, etc
 • Recomandări complete și concrete, inclusiv produse pentru deparazitare externă
 • Tips & tricks
 • Acces facil pe telefonul mobil - îl ai oricând la îndemână
 • Produs digital - îl vei primi pe e-mail în format PDF
Categorie:

Trusted website
  • Livrare în 2-3 zile lucrătoare
  • Transport gratuit la comenzi de peste 300 lei.

Descriere

VetExpert Specialist: E unul dintre șampoanele mele preferate, care poate fi folosit atât ca tratament în diferite afecțiuni dermatologice, cât și ca uz general, de zi cu zi. 

 

E una dintre primele mele recomandări în caz de dermatite bacteriene sau fungice, cum ar fi dermatita cu Malassezia – o specie de ciuperci care se regăsește, în mod normal, pe suprafața blăniței animalelor sau chiar a pielii oamenilor. Și, în anumite condiții favorabile sau când imunitatea e mai scăzută, apar infecțiile oportuniste. 

 

Dacă și blănosul tău are blănița mai maronie între pernițe, pe burtică sau se linge excesiv, s-ar putea să aibă nevoie de Șamponul Specialist de la VetExpert.

 

Clorhexidina 2% are proprietăți bacteriostatice și bactericide. Spuma produsă înlătură detritusul celular (celulele moarte). Ketoconazolul are acțiune antifungică

 

După câteva utilizări, se poate observa o ameliorare a pruritului sau a tendinței de a linge lăbuțele

 

Pielea animalelor joacă un rol important de „barieră protectoare” între organism și mediul înconjurător. De fapt, pielea este chiar „prima linie de imunitate”, primul apărător care previne invazia microorganismelor către organism. Orice anormalitate în funcțiile pielii va conduce către incapacitatea animalului de a se apăra.

 

Cum se folosește:

1) umezește bine blănița ( !atenție să nu folosești apă fierbinte sau foarte rece, temperatura trebuie să fie potrivită, ca la bebeluși!)

2) aplică o cantitate relativ mică de șampon (câini cu păr scurt/ de talie mică – 2ml; câini cu blana lungă/ de talie mare aprox. 30 ml; o lingură ține cam 10-15 ml) și împrăștie-o bine pe toată suprafața corpului

3) masaj ușor timp de 5-10 minute (nu folosi unghiile și nu aplica o presiune prea mare)

4) protejează ochii și urechile

5) clătește foarte bine

6) repetă dacă e nevoie

7) usucă blănosul cu prosopul lui preferat.

Se recomandă baie o dată la 4-5 zile, până la remedierea semnelor clinice. 

*Poate fi folosit și doar pe lăbuțe, zi de zi, după ce vă întoarceți de la plimbare.

 

Sfat: poți folosi un lick mat pentru a-i distrage atenția și pentru a transforma toată experiența într-o activitate plăcută, de care să nu îi fie teamă.

 

! Orice afecțiune dermatologică necesită o dietă potrivită și suplimente pentru refacerea barierei cutanate. 

!! Pentru un tratament complet și corect, discută cu medicul veterinar sau solicită o programare online.

 

INFORMAȚII PRODUS:

Scop : Sampon dermatocosmetic pentru caini si pisici predispusi la dermatite bacteriene sau fungice. Poate fi utilizat ca terapie de sprijin pentru afectiunile pielii cauzate de bacterii si fungi. Curata pielea si mentine un pH-ul adecvat.

Actiunea substantelor active :
Chlorhexidina gluconat (2%)- Compus chimic organic. Utilizat in formula gluconat sau acetat actioneaza puternic impotriva bacteriilor GRAM+ si mai putin asupra celor GRAM-. Este utilizat in principal ca antiseptic pentru ranile pielii si membranelor mucoase sau pentru instrumente chrurgicale.La pH fiziologic sarurile de clorhexidina  se disociaza si elibereaza cationi incarcati pozitiv. Efectul antibacterian apare ca urmare a combinatiei cu cationii incarcati negativ ai  peretelui  celular bacterian. I n concentratii scazute, clorhexidina  are efect bacteriostatic  si produce moartea celulelor daunatoare prin descopunerea membranei celulare.

Clorhexidina este activa impotriva bacteriilor GRAM + si GRAM-, a bacteriilor aerobe si anaerobe si a drojdiilor. Este activa in mod special impotriva bacteriilor Gram + ( in concentratii  de ≥ 1 mg / l) I n cazul fungilor si bacteriilor Gram- concentratiile necesare sunt mai mari : intre 10- 73 mg/ ml. asemenea altor substante cationice, Clorhexidina nu este absorbita de piele- ramane la nivelul acesteia.

Ketoconazol (1%)- Ketoconazole- compus organic antifungic din grupul azolilor. Spectru de actiune asupra dermatofitilor , drojdiilor si fungilor polimorfici. Mecanismul sau de actiune consta in blocarea biosintezei ergosterolului din membranele celulare prin stoparea formarii de methilat-lanosterol ( C14- demethilaza lanosterol). Consecinta schimbarii permeabilitatii peretelui celular este mortea celuleor care compun fungii. Ketoconazol cu actiune topica (ex:crème, unguente , sampoane) poate fi utilizat  cu incredere deoarece cantitatea absorbita in piele este foarte redusa in aceste forme de prezentare.

 

Ambalaj: flacon 220 ml.

Condiții de depozitare: A se depozita în loc ferit de umezeală și expunere directă la soare, la temperaturi de până la 25°C.

Informații suplimentare: ATENȚIE! Doar pentru uz veterinar! A nu se lăsa la îndemâna copiilor! Respectați instrucțiunile de pe ambalaj. După folosire, păstrați recipientul închis corespunzator!

Recenzii (0)

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.

0