About Me

Bine ai venit pe blog!

Mă bucur tare mult că ești aici și sper să găsești ceea ce îți dorești. Cine sunt? Doctor Medic Veterinar. Așa mă descrie diploma obținută în urma celor 6 ani de studiu.

Bună! Eu sunt Carmen și aceasta este povestea mea.

Mi-am dorit de mic copil să urmez acest drum (eu și milioane de alți copii, presupun). Îmi aduc aminte că la începutul anului II de facultate, la unul dintre cursuri, profesoara de Microbiologie ne-a pus să scriem pe o foaie, anonim, motivul pentru care am ales această facultate. Nu cred că am fost singura care a răspuns “pentru că iubesc animalele”. Nimic mai adevărat. Le-am considerat dintotdeauna suflete pure. Am crescut cu ele. Dar, mai tarziu am realizat că adevăratul răspuns este “pentru că iubesc să ajut animalele și pentru că am această capacitate”.

Am absolvit facultatea în vara anului 2018, dar am început să lucrez încă din anul II de studiu. În ultimii 3 ani de facultate, mi-am împărțit timpul între cursuri, laboratoare, colocvii, examene, practică și gărzi la Clinica Facultății de Medicină Veterinară București și lucrat la program și ture de noapte la Clinica Veterinară Mobile Vet București. Aveam un program haotic și eram un mic roboțel, dormeam 4-5 ore pe noapte, dar adoram fiecare clipă, pentru că în fiecare zi sau noapte, mai invățam câte ceva nou.

Am îmbinat utilul cu plăcutul, medicina cu iubirea față de animale.
Mi-am transformat pasiunea într-o carieră.

Ideea blogului a apărut din experiența mea de zi cu zi cu pacienții și, mai ales, cu proprietarii acestora. Încă nu toată lumea înțelege exact ce presupune să ai un animal de companie, iar discuțiile cu proprietarii sunt din ce in ce mai dificile. Am ales să-mi dedic o parte din timp acestui proiect pentru că la întrebarea "când a fost deparazitat ultima dată câinele dumneavoastră?" încă primesc răspunsuri de genul "nu am știut că trebuie deparazitat regulat" sau "nu mi-a zis nimeni". Și cine are de suferit în astfel de situații? Animăluțele.

Dacă ești aici, înseamnă că și tu iubești animalele la fel de mult ca mine și atunci avem deja un interes comun. Sănătatea și bunăstarea animalului tău de companie!

Misiunea mea prin intermediul acestui blog este să ajut și să educ proprietarul de animale de companie, pentru că merită să primească informații corecte, din partea unui medic veterinar licențiat. doctortotolici.ro este blogul unde pui întrebări despre animăluțul tău de companie și un veterinar îți răspunde. Evită platformele de tip forum pline de iubitori de animale “informați”.

Dacă aștepti sfaturi despre cum poți evita drumurile la veterinar sau “10 remedii care s-au dovedit eficiente împotriva cancerului și pe care le poți încerca de acasă”, oprește-te acum. Îți povestesc din experiența mea zilnică, din perspectiva unui medic veterinar. Să vezi ce se întâmplă și de partea cealaltă a mesei de consultație.

Dar concluzia va fi mereu aceeași: mergi la cabinetul veterinar! Medicul care examinează pacientul va ști cel mai bine ce este de făcut pentru el. Același lucru este valabil și pentru sănătatea ta. Nu îl mai intreba pe Dr. Google “ce înseamnă dacă mă doare capul și nu trece cu ibuprofen?”, s-ar putea să descoperi că ai 5 tipuri diferite de cancer.

Dacă ai întrebări legate de patrupedul tău iubit, vrei sa îmbunătățesc conținutul articolelor sau pur și simplu să povestim, dă un click aici.

Dacă ești student la Facultatea de Medicină Veterinară, proaspăt absolvent sau medic veterinar și vrei să dezbatem diverse subiecte sau cazuri pe blog, te rog să-mi scrii pe adresa contact@doctortotolici.ro .

Also, pentru mai multe poze și postări zilnice, follow me on Instagram – vet.carmentotolici.

abonează-te și primești lunar sfaturi utile pentru blănosul tău

0