Recompense Congelate pentru Câini

recompense congelate pentru caini

Pe timp de vară, recompensele congelate pentru câini sunt excelente ca metodă de răcorire, oferindu-le în același timp ceva gustos și sănătos. 

Zilele caniculare de vară ne obligă să devenim creativi și să căutăm diverse metode prin care să le oferim stimulare blănoșilor noștri la interior, acolo unde sunt feriți de căldura puternică și de temperaturile foarte ridicate. 

Nici eu, nici Lola nu suntem fericite la temperaturi de peste 30 grade Celsius, așa că ne-am gândit să împărtășim cu voi câteva idei de recompense congelate, gustoase și nutritive, perfecte pentru zilele de vară.

Ce trebuie să știi

Pentru a face rețetele sigure pentru blănoși, trebuie să ne asigurăm, în primul rând, că folosim doar ingrediente potrivite, sănătoase și non-toxice pentru ei. 

Multe recompense sunt bazate pe iaurt grecesc 0% sau 2% grăsime. Nu alege niciodată iaurt cu un conținut prea mare de grăsimi sau cu îndulcitori. Și, mai ales, nu folosi niciodată lapte crud.

Poți fi creativ în ceea ce privește fructele și legumele folosite, dar ai grijă să eviți următoarele:

 • struguri/ stafide
 • cireșe
 • prune
 • avocado
 • roșii
 • ceapă/ usturoi
 • ciocolată
 • cafea/ ceai
 • nuci
 • unele ciuperci
 
Toate cantitățile folosite sunt pentru un câine de talie mare, așa cum este și Lola. 
Dacă ai un câine de talie mică/ medie, vei folosi cantități mai mici sau vei adăuga mai multă apă în amestec. 

Ce ai nevoie

 • blender
 • tăviță de silicon potivită pentru congelator (poți alege orice formă pentru cuburi de gheață, de fapt, eu am căutat ceva în formă de lăbuțe și oscioare)
 • iaurt grecesc fără grăsimi 
 • unt de arahide 100% arahide, fără zahăr sau xilitol adăugat
 • diverse fructe și legume – aici poți lăsa imaginația și creativitatea ta să intervină, nu trebuie să respecți rețetele întocmai; dar e foarte important să te asiguri că folosești ingrediente 100% safe și că blănosul tău nu are o sensibilitate.
recompense congelate caini

1. Peanut delight

Amestecă o lingură de unt de arahide cu o lingură de iaurt grecesc. Amestecă bine până se omogenizează. Peste amestecul rezultat adaugă puțină apă, până devine suficient de lichid, astfel încât să poți turna cu ușurință conținutul în forma de silicon.

PS: eu am folosit blenderul, doar ca să îmi fie mai ușor, dar se poate face și într-un bol.

2. Berry tasty

Eu am folosit afine, zmeură și căpșuni.

Am pus fiecare fruct separat în blender, am adăugat o lingură de iaurt și puțin apă și conținutul l-am turnat în tăvițaele de silicon. 

PS: dacă vrei să iasă frumoase și colorate, clătește recipientul blenderului între utilizării, astfel nu vei avea culorile „contaminate”. Also, poți pune și bucățele mici de fructe peste acest amestc, pentru extra ronțăială.

3. Healthy greens

Spanacul, în cantități mici, poate fi o sursă de fibre, vitamine și minerale. Adaugă 3-4 frunze de spanac în blender, 4-5 afine, cu o  lingură de iaurt și puțină apă (suficient cât să devină ușor lichid conținutul). 

PS: Poți înlocui spanacul cu broccoli sau varză kale.

4. Fresh melon

recompense congelate caini
recompense congelate caini

Pepenele, atât cel roșu, cât și cel galben, poate fi o gustare proaspătă și gustoasă pentru câini. Îndepărtează coaja și semintele înainte de a le consuma. 

Eu am folosit 5-6 cubulețe de pepene roșu fără sâmburi (Pepenoaică) și puțin iaurt grecesc, le-am pus la blender și am diluat conținutul cu puțină apă. Apoi am turnat amestecul în formele de silicon. 

5. Banana smoothie

Banana s-ar putea să fie fructul preferat al Lolei. Indiferent unde ar fi și ce ar face, chiar dacă doarme și își împleticește picioarele, dacă desfaci o banană și ea e în cealaltă parte a casei, va veni grăbită să îi dai și ei măcar o bucățică.

Așa că nu puteam să fac treaturi congelate și să nu includ și banana. 

Banana e o sursă de potasiu, vitamina C, vitamina B6, fibre și magneziu.

Eu am folosit jumătate de banană, un strop de unt de arahide 100% natural, o lingură de iaurt grecesc 2% grăsimi și am adăugat conținutul în blender, iar la final am adăugat și puțină apă.

După ce adaugi amestecul în formele de silicon, lasă-le la congelator pentru 2-4 ore. Pot fi păstrate la congelator mai multe zile, astfel că vei avea un „necesar” de treaturi răcoritoare, gustoase și sănătoase pentru un timp îndelungat, iar blănosul tău cu siguranță va fi încântat.

recompense congelate caini
recompense congelate pentru caini

Nu uita că recompensele nu ar trebui să depășească 10% din aportul caloric zilnic.

Dacă încerci și tu aceste idei, nu uita să folosești hashtag-ul #doctortotolici sau să îmi dai un tag pe Instagram.

Stay pawsitive & Enjoy your summer!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0