Să ai un animal de companie este un LUX!

Să ai un animal de companie este un privilegiu, o responsabilitate, nu un drept!

În primul rând, cel mai bun sfat pe care pot să ți-l dau este să adopți. Sunt O GRĂMADĂ de animale abandonate, pe stradă sau în adăposturi. În comunitățile străine, lucrurile se prezintă destul de frumos, pentru că populația este educată din acest punct de vedere și nu toți râvnesc neapărat la un BICHON MALTESE SUPER MINI TOY. 

Când dorești să ai un suflețel în casă care să te înveselească și care să îți fie companion toată viața lui, chiar mai contează că are un pedigree care costă câteva mii de euro? Și decât să strângi 1000 lei (mai mult sau mai puțin – dar cam acesta e prețul mediu al unui pui, în funcție de rasă) pentru ca ulterior să nu dispui de fonduri pentru a-l vaccina, mai bine te abții. Sau adopți. Așa cum am spus mai devreme.

De ce e un lux să ai un animal de companie?

Nu înseamnă că trebuie să ai sute de milioane în cont. Dar trebuie să ai în vedere câteva aspecte:

#1 După ce l-ai primit în sânul familiei și l-ai lăsat 2-3 zile să se acomodeze cu tine, trebuie dus obligatoriu la vet în vederea imunizării profilactice (vaccinare). Pentru că vrei să ai un animal sănătos și fericit și să îl ferești de toate relele și acesta este doar primul pas. Fă un research, alege un medic veterinar care crezi că este potrivit pentru nevoile tale (în funcție de programul de funcționzare, zonă, recomandările prietenilor) și rămâi la el. Așa cum tu ai un medic de familie la care apelezi atunci când ai nevoie, și noul tău blănos are nevoie de un medic care să îl cunoască și care să îi păstreze istoricul medical. Acest prim pas te poate costa câteva sute de lei (din nou, tarifele pot varia foarte mult). Așadar, la prețul achiziției noului tău prieten, ia obligatoriu în considerare și schema de vaccinare.

#2 Hrana de calitate este mult mai costisitoare decât hrana care îți este la îndemână atunci când te afli la cumpărături în hypermarket-uri. Evit-o pe aceasta din urmă! Dacă ție îți place să te răsfeți cu mâncăruri de calitate, înseamnă că și suflețelul acesta merită același lucru, nu? Și dacă vorbim și despre o rasă de talie medie-mare-gigant, cu siguranță va consuma câteva kilograme bune lunar.

#3 Pe lângă costul hranei, pune la socoteală și costul deparazitărilor interne + externe. Deparazitarea internă (pastiluța pentru viermișori) se face o dată la trei luni, iar deparazitarea externă lunar (cu excepția produsului Bravecto), tot timpul anului.

#4 Sterilizarea. Trebuie făcută. Dacă îi vrei binele și vrei să eviți o serie de probleme pe care ar putea să le aibă. Și nu e ieftină. Dar dacă ai puterea să îl/o ajuți, cum poți să spui că nu ai face-o?

#5 Serviciile medicale sunt costisitoare. Doamne ajută să nu aibă nevoie! Dar așa cum și noi ne mai îmbolnăvim și el s-ar putea să înceapă să vomite la mijlocul nopții. Ar fi păcat să sufere din cauza deficitului tău financiar, iar tu să mă acuzi pe mine că din cauza mea el se va simți rău, pentru că tu nu îți permiți câteva investigații basic și un tratament injectabil.

Nu e ieftin să ai un animal de companie și nu toată lumea își permite acest lux. Și nici nu ar trebui. Chiar dacă sunt animale, sunt totuși niște SUFLETE și merită tot ce este mai bun pe lume. Nutriție corespunzătoate și de calitate, măsuri de prevenție și servicii medicale. Știu, tu o să îi oferi toată dragostea ta. Dar, din păcate, lozinca „dragostea nu ține de foame” se aplică foarte bine și în această situație.

După ce ai făcut bine calculele și ai luat toate aceste aspecte în considerare, mai trebuie să te gândești doar la asta:

ADOPT, DON’T SHOP !!
You can’t buy LOVE, but you can RESCUE it!
doctortotolici

2 thoughts on “Să ai un animal de companie este un LUX!”

  1. ♡ You are amazing ♡
    Ma bucur atat de mult ca animăluțul meu mult dorit a avut șanșa să cunoască cel mai super doctor veterinar ♡ Suntem cele mai norocoase că te-am întâlnit și că faci parte din viața noastră ♡
    Una dintre cele mai mari calități ale unui doctor este de a sti cum să calmeze stăpânul atunci când habar nu are cum să reacționeze cu puiul ei , spunând : ” Mai întâi respira putin si sunt sigura ca nu are nimic grav ” !
    TE IUBIM CEL MAI MULT ♡

    1. Tu și Reia sunteți minunate!! Mulțumesc mult pentru cuvintele frumoase, vă pupăcesc pe amândouă! <3

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0