Subiectul acesta l-am atins și în articolul Cum să îți consulți animalul de companie acasă? Ce e important de reținut: metoda obiectivă de măsurare a temperaturii corporale este prin intermediul termometrului. Adevărul este că gradul de umiditate și temperatura nasului pot fluctua și nu reprezintă elemente de diagnostic. De exemplu, un câine cu secreții nazale purulente, deși este un animal bolnav, va avea nasul umed, la fel ca unul sănătos.
În același timp, un câine sănătos poate avea nasul uscat, fără să aibă temperatura ridicată.
Un mit pe care mi-aș dori să nu îl mai aud niciodată. Deși foarte multă lume este convinsă de veridicitatea acestei afirmații. Proprietarii se străduiesc să găsească masculi potriviți pentru femela lor, doar pentru că așa consideră că ei că ar fi bine pentru cățelușă, să fie mamă și să facă pui. Și ulterior se chinuie să găsească familii iubitoare pentru puiuți, ori aceștia ajung să fie abandonați pe marginea drumului sau în adăposturi.
Gestația și fătarea în sine este un stres atât pentru animal, cât și pentru proprietar. Deci, dacă nu există un motiv bine întemeiat pentru montă, atunci, te rog, nu o forța!
Toate studiile efectuate de către veterinari au demonstrat că ideea este falsă și că femela „nu ratează nimic în viață” dacă nu are pui „măcar o dată”.
Sterilizarea la vârste fragede va ajuta la prevenirea unor patologii cu cauze hormonale, precum piometrul sau tumorile aparatului genital femel.
Dacă ar fi adevărat, am avea numai câini care vomită în permanență. Nu toți câinii care mănâncă iarbă, o fac „ca să vomite”. Unora pur și simplu le place gustul. Alții e posibil să aibă o afecțiune numită sindrom de pică, adică o predispoziție de a mânca ceea ce nu trebuie (pietre, lemne, pământ).
„Îl deparazitez la primăvară că acum (iarna) nu e nevoie.”
Din păcate, este cât se poate de greșit. Avem din ce în ce mai multe cazuri de boli transmise de căpușe, cum ar fi babesioza sau anasplasmoza, chiar și în anotimpurile reci. Mai ales de când anotimpurile își fac de cap și iarna nu mai sunt temperaturi de -20°C.
Recomandarea medicilor veterinari este să deparazitezi câinele lunar, pe tot parcursul anului. Intră aici pentru a citi de ce e important să îi deparazităm extern și care sunt bolile de care vrem să îi ferim.
NU există rase de câini agresive!
După 7 ani de activitate în cabinete veterinare, pot să spun că Pitbullii (de care multă lume încă se ferește) sunt unii dintre cei mai adorabili și drăgăstoși câini. Știi care sunt rasele care nu ascultă și ne pun probleme? Rasele mici și alintate, rase precum Bichon sau Chihuahua. Surprinzător?
Matematica aceasta nu poate fi corectă. Pentru că există câini de talie mică și câini de talie mare, care nu îmbătrânesc în același ritm. Un câine de talie mică are o speranță medie de viață de 15-20 ani. Comparativ cu un câine de talie gigant care poate trăi doar 10 ani.
Ciorbă, oase, chipsuri, pâine uscată? Nununu.. încercăm să ne lepădăm de mentalitatea asta. Câinele nu trebuie să primească „ce rămâne de la masă”, oase și alte alimente care îi pot provoca indigestii, obstrucții intestinale sau intoxicații.
Câinele nu este coșul tău de gunoi! Respectă-l, oferindu-i o hrană de calitate!
Descoperă aici Papa Bun.
Chiar și câinii de apartament ies afară pentru a-și face nevoile. Chiar și 5 minute sunt suficiente pentru a lua o căpușă sau diverși paraziți intestinali. În plus, și tu poți aduce în casă purici și alți paraziți.
Protejându-l pe el, te protejezi pe tine!
Dimpotrivă, linsul excesiv poate încetini și îngreuna procesul de vindecare a rănilor. De aceea, medicii veterinari recomandă gulere de protecție, în cazul în care Bobiță are o plagă la lăbuță sau în urma intervențiilor chirurgicale.
Singura cale de imunizare a câinilor și de a-i proteja de bolile virale este VACCINAREA! Din păcate, încă mai întâlnesc câini cu cicatrice pe botic, cu explicația că așa se previne boala numită popular „jigodie”. Dar asta este cât se poate de fals și un act de cruzime față de animale.
So, câte dintre aceste mituri le considerai adevărate? Scrie într-un comentariu. Chiar sunt curioasă!
Dacă ai întrebări, nu uita că poți solicita oricând o consultație online.
Aștept cu nerăbdare și articolul cu titlul ” X mituri despre pisici”????. Este minunat ceea ce faci! Pupici și la cat mai multe!????
Mulțumesc! ????????❤️ Va veni și acel articol, soon ????